Nissan 370Z Tech Forums banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
286 Posts
Discussion Starter #1
Has anyone else encountered this problem? I have an'04 Roadster that has developed an unusual starting problem. When I start the car for the first time of the day there is no problem; it starts normally. If the car runs for longer than about 5 minutes and I shut the car off when I try to restart the car all I get is a single 'click' sound. Each successive time I turn the key I get the single 'click'. If I let the car sit for approx. 5 minutes it will start without a problem. This problem has been present for about a week now and I have been through this starting routine about 20 times. I have a service appointment scheduled for Sat. Anyone have a similar experience or some thoughts?

Dave
 

·
Registered
Joined
·
1,735 Posts
That's a new one by me. You're not flooding the engine are you?
 

·
Premium Member
Joined
·
4,917 Posts
[/quote]


Is that even possible? I thought that was just a carb thing..
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
In the old days I would have suggested that it might be the battery cables or a starter problem! But with so many computer controlled aspects of the modern day engine who knows?

Major
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
1,735 Posts
[/quote]


Is that even possible? I thought that was just a carb thing..
<div align="right">[snapback]81523[/snapback]
[/quote]

To be honest, I have no idea if you can flood the engine, but I woudln't be suprised if you can't. The symptoms sound like it could be the problem though.
 

·
Registered
Joined
·
1,735 Posts
[/quote]

Off topic: what is that thing up in the top left that is circled?
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
[/quote]


You CANNOT flood a EFI engine, impossible.
 

·
Premium Member
Joined
·
12,469 Posts
[/quote]

Off topic: what is that thing up in the top left that is circled?
<div align="right">[snapback]81688[/snapback]
[/quote]
Good eye....missed that.
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
[/quote]


Sounds to me like there might be a faulty sensor somwhere that has thermal issues. Seems like she will only start after she has cooled off some.
 

·
Registered
Joined
·
191 Posts
[/quote]

Off topic: what is that thing up in the top left that is circled?
<div align="right">[snapback]81688[/snapback]
[/quote]

Is that the biker's shoe? :OMG:
 

·
Registered
Joined
·
1,493 Posts
[/quote]

Off topic: what is that thing up in the top left that is circled?
<div align="right">[snapback]81688[/snapback]
[/quote]

Is that the biker's shoe? :OMG:
<div align="right">[snapback]81723[/snapback]
[/quote]

I believe it is. Dayum!
 

·
Registered
Joined
·
286 Posts
Discussion Starter #12
Took the car for service to Cherry Hill Nissan, Cherry Hill NJ. The tech had the problem diagnosed and fixed quickly. Turns out it was just a loose connection at the starter. Also had the oil changed for $28.......I'm happy
 
1 - 12 of 12 Posts
Top