Nissan 370Z Tech Forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
I have haltech installed with aps tt for my DE engine. During the dyno, everything was fine and 45 min after the dyno the car stalled. We tried to put in another throttle body and accelerator paddle. Still no cure. Any idea what these codes mean from the haltech?
The car now would start up, but no redponse to throttle.

Image uploading. Refresh page to view
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Discussion Starter #2 (Edited)
Update on the issue.

When we switched back to oem ecu, it starts, but will die out right after started.
So we plug back the haltech, clear all dtc, it starts and everything is perfect until i drive it for 10min. Then it dies out again and wont start.
Now it goes back to unpluggin the haltech to use oem, then start up, then replugging the haltech in.... ALL IN A LOOP!

:xZ!o:
 

·
Registered
Joined
·
154 Posts
The oem ECU will need to relearn the warm idle rate. It should work fine on a cold start with the oem ECU just give it a few warm starts to get the idle right, in the mean time, tap the gas to hold idle, it idle fine after that. Again, you will have to do that on several warm starts (tap gas peddle).
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Discussion Starter #5
Update... lol, heres the whole story. The mechanic accidently fried the ipdm while he jump started the car, because he left the lights on over night. So he changed the ipdm and one of the harness coming out of it. He wrapped up everything nicely, even better then nissan did. So when the ipdm cover was it, it was actually pushing on one of the connectors. When i go out for test drives, it will loosen up a connector on the road which shuts down the car.

Everything is perfect now. Lol


3Point5, if there are any dtc in the system, it will show in the bottom right corner of the screen.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top