NEED HELP start signal issue - Nissan 350Z Forum, Nissan 370Z Tech Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 7 (permalink) Old 05-08-2019, 09:48 AM Thread Starter
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
NEED HELP start signal issue

Okay I'm new, I'm probably going to get torn to shreds but I deserve it.

Can't get my 03 Z to start using key.

I swapped an 07HR into my 03 car.
Got the harness converted and a NATS delete on my ECU.

When I go to use the key to start the security light stays on and no crank but a click at what I believe to be the BCM.

When I put key in start position, then put 12V to start signal wire directly from battery on wire pin at starter it STARTS and runs!
I've checked fuses and swapped relays to find the same results.
I have a switch set up but I really rather not start my car with extra steps and an idiot switch. Anyone got any ideas on why It clicks at BCM and won't send signal to the signal wire?

I'd really appreciate any help
C.rettig1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 05-09-2019, 11:27 PM
Grand Touring Member
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,059
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Still sounds like a NATS issue. How do you know NATS was completely disabled or removed?
dkmura is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 05-14-2019, 05:03 PM Thread Starter
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by dkmura View Post
Still sounds like a NATS issue. How do you know NATS was completely disabled or removed?
Yeah, I sent it to a tuner who removes it all the time and specializes in the HR swaps. Also the engine turns on and runs when I put 12v to the signal wire at the starter. I tried testing the volts at the ignition Itself, 12v but at the start signal fuse it's not 12. Not with key turn or anything. Just a click at the bcm
C.rettig1 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 05-15-2019, 03:13 PM
Grand Touring Member
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,059
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Have you scanned both the BCM and ECM sections for codes held in memory?
dkmura is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 05-17-2019, 05:55 PM Thread Starter
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
I haven't scanned the BCM so at the BCM can still store anything after the ECU been on programs that should be it, in the meantime I've just been using the direct switch I made
C.rettig1 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 05-17-2019, 05:55 PM Thread Starter
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
If*
C.rettig1 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 05-17-2019, 10:52 PM
Grand Touring Member
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,059
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Quote:
Originally Posted by C.rettig1 View Post
If*
Not sure what you mean??
dkmura is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome