Times for 400m runs in Oz... - Page 3 - Nissan 350Z Forum, Nissan 370Z Tech Forums
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #21 of 98 (permalink) Old 12-02-2004, 07:20 AM Thread Starter
Grand Touring Member
 
davidm's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Melbourne, Oz
Posts: 2,120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Update on 400m 14.327, Terminal 154.15

I'm still baffled by your trap-speed as it's good 5 - 7kph too low. Are you still shifting at 6100/6200rpm?

Bad 60' 2.161

The 60' time does not look bad to me at all ... it's 0.1sec better then my best 60' time. I'd say that if I could manage a 60' time like that then I'd be in 13.8s.

So I don't think it's your launch, but something that seems to hamper your trap-speed that is limiting your time.

ps. how many other runs did you get, and what were they like?

Regards,
David
davidm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 98 (permalink) Old 12-02-2004, 09:44 AM
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hi David....

The other runs were in the 14.4 ish range.
I think it must be in my upshifting somewhere?

Ta for reply...

Steve
Datsunman is offline  
post #23 of 98 (permalink) Old 12-03-2004, 03:20 AM
Grand Touring Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally posted by Datsunman@Dec 2 2004, 05:38 AM
[b] That 14.07 is exceptional for stock KY....Whats the secret, they make your car on a Wednesday!!
Conditions on the day will have an effect on the times - perhaps I went to the drags on a good day???? Still not happy with my launch technique as I kill about 3/10ths on the line.
If i could do consistant 13.8's with no mods like Lionking, then I'd be very happy. Its definately in the car but is it in this driver???
I have not been to WSID since I recorded that time though.

I think its been discussed before, but I think you are shifting way too early. I'm confident that you'd knock of at least 2/10ths if you shifted right on redline. Not to mention shifting speed - I slam the lever home as fast as I can.
ky350 is offline  
 
post #24 of 98 (permalink) Old 12-08-2004, 06:31 AM
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally posted by DavidM@Dec 2 2004, 06:20 AM
[b] Update on 400m 14.327, Terminal 154.15

I'm still baffled by your trap-speed as it's good 5 - 7kph too low. Are you still shifting at 6100/6200rpm?

Bad 60' 2.161

The 60' time does not look bad to me at all ... it's 0.1sec better then my best 60' time. I'd say that if I could manage a 60' time like that then I'd be in 13.8s.

So I don't think it's your launch, but something that seems to hamper your trap-speed that is limiting your time.

ps. how many other runs did you get, and what were they like?
Perhaps we should have results scanned in, like the dyno results?
Steve
Datsunman is offline  
post #25 of 98 (permalink) Old 12-08-2004, 08:04 AM Thread Starter
Grand Touring Member
 
davidm's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Melbourne, Oz
Posts: 2,120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Perhaps we should have results scanned in, like the dyno results?

Sure, but I don't think anyone here is questioning the times ... afterall, there's not many of us here and we all know each other reasonably well.

Still, if you got them scanned, then post them.

Regards,
David
davidm is offline  
post #26 of 98 (permalink) Old 12-09-2004, 02:42 AM
Grand Touring Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,176
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Time slip did not scan well at all, but ET should just be ledgible.


Edit: Sorry attachment did not work as file size is 500k.
ky350 is offline  
post #27 of 98 (permalink) Old 12-09-2004, 06:32 AM
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 188
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Here's my fastest ET slip . Totally stock Touring Auto
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	time_slip_1.jpg
Views:	136
Size:	14.8 KB
ID:	26750  
lionking is offline  
post #28 of 98 (permalink) Old 12-09-2004, 07:06 AM
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,946
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
03 touring manual w/ injen CAI
13.7 @ 102 mph
60' 2.0X
LBSOHK is offline  
post #29 of 98 (permalink) Old 12-09-2004, 09:15 AM
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 188
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally posted by LBSOHK@Dec 9 2004, 06:06 AM
[b] 03 touring manual w/ injen CAI
13.7 @ 102 mph
60' 2.0X
There you go boys.... a (almost) stock manual well under 14.
lionking is offline  
post #30 of 98 (permalink) Old 12-09-2004, 06:05 PM Thread Starter
Grand Touring Member
 
davidm's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Melbourne, Oz
Posts: 2,120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
There you go boys.... a (almost) stock manual well under 14.

Just not in Australia ;-) Going by the 60' time, I'd pressume that this track has a lot more traction than we do. Or LBSOHK has the launching totaly sussed. I have no doubt we could match (or maybe even betetr) the time if we could run a 2.0x 60' time.

Anyway, here's my 14.071 @ 160.34kph with 2.222 60' time:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	calder_400m_350z_14__071.gif
Views:	99
Size:	9.9 KB
ID:	26762  

Regards,
David
davidm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome