Sticky? ECU Pinout Diagram For SAFCII 2003-05 Z33 - Nissan 350Z Forum, Nissan 370Z Tech Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 5 (permalink) Old 09-03-2006, 11:03 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
I was Speaking With Jun @ Apexi California and we were trying to setup the safcII on the 06 350z after 3 days of trying every configuration possible, its not going to work on the 2006...
it works on 03-05 z's not 2006 models

Pin 15- Knock/ White Wire on ECU, On AFC Purple Wire
Pin 120- Power/ White Wire On ECU, On AFC REd Wire
Pin 106- TPS On Ecu Black/White Stripe, On AFC Grey Make sure when its wired up that it reads around .7 volts When at 0% and Around 4.3v When At 100%
Pin 51- Airflow Signal On ECU Green/ Yellow Stripe, On AFC Yellow and white wires
Pin 62- RPM On ECU Yellow/Red, On AFC Green
Pin 116- Ground On ECU Red/Black , On AFC Brown And black Wires

Hint* IF You Bought a Used SAFCII Once It is Wired Up go to The Etc. Menu then Scroll down to initalize, Press The Select Button and highlight Yes, Press The Select Button again and it will take you back to the Etc. Menu. Turn Your ignition Switch off and your done with the Initializing Process.

Hint* To Calibrate Your Throttle Correctly. Go to The Monitor Menu. Select Thr hold the Gas Pedal down At 100% For 15 Seconds, Let off For 15 Seconds. turn The ignition Switch off. And you have sucessfully Calibrated the Throttle for the safc

It didn't work for the 06' i was Working on But, IHope this helps out some other people.
Spyda Mike is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-13-2006, 11:37 PM
Administrator
 
toykilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Fort Worth, TX
Posts: 16,332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Send a message via AIM to toykilla Send a message via Yahoo to toykilla
Thanks for the info... this is a sticky

AIM: jbass350z

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
toykilla is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 02-03-2007, 09:51 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 57
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
I was Speaking With Jun @ Apexi California and we were trying to setup the safcII on the 06 350z after 3 days of trying every configuration possible, its not going to work on the 2006...
it works on 03-05 z's not 2006 models

Pin 15- Knock/ White Wire on ECU, On AFC Purple Wire
Pin 120- Power/ White Wire On ECU, On AFC REd Wire
Pin 106- TPS On Ecu Black/White Stripe, On AFC Grey Make sure when its wired up that it reads around .7 volts When at 0% and Around 4.3v When At 100%
Pin 51- Airflow Signal On ECU Green/ Yellow Stripe, On AFC Yellow and white wires
Pin 62- RPM On ECU Yellow/Red, On AFC Green
Pin 116- Ground On ECU Red/Black , On AFC Brown And black Wires

Hint* IF You Bought a Used SAFCII Once It is Wired Up go to The Etc. Menu then Scroll down to initalize, Press The Select Button and highlight Yes, Press The Select Button again and it will take you back to the Etc. Menu. Turn Your ignition Switch off and your done with the Initializing Process.

Hint* To Calibrate Your Throttle Correctly. Go to The Monitor Menu. Select Thr hold the Gas Pedal down At 100% For 15 Seconds, Let off For 15 Seconds. turn The ignition Switch off. And you have sucessfully Calibrated the Throttle for the safc

It didn't work for the 06' i was Working on But, IHope this helps out some other people.


SpydaMike, thanks so much for posting this info. I have been looking online for 4 hours and just happen to check here. SUCH A BIG HELP. Sunday will be install day thanks to you.

Bump for great post!!!
jwhitt is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-18-2012, 10:38 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I have a 2003 nissan 350z i bought 2005 rev-up motor. Will the ECM/ECU work on the 2005 rev-up motor Or can you get the 2003 ECM fix to work for the rev-up motor? Thanks for the help!!!
28allison13 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-02-2012, 02:39 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Spyda Mike View Post
I was Speaking With Jun @ Apexi California and we were trying to setup the safcII on the 06 350z after 3 days of trying every configuration possible, its not going to work on the 2006...
it works on 03-05 z's not 2006 models

Pin 15- Knock/ White Wire on ECU, On AFC Purple Wire
Pin 120- Power/ White Wire On ECU, On AFC REd Wire
Pin 106- TPS On Ecu Black/White Stripe, On AFC Grey Make sure when its wired up that it reads around .7 volts When at 0% and Around 4.3v When At 100%
Pin 51- Airflow Signal On ECU Green/ Yellow Stripe, On AFC Yellow and white wires
Pin 62- RPM On ECU Yellow/Red, On AFC Green
Pin 116- Ground On ECU Red/Black , On AFC Brown And black Wires

Hint* IF You Bought a Used SAFCII Once It is Wired Up go to The Etc. Menu then Scroll down to initalize, Press The Select Button and highlight Yes, Press The Select Button again and it will take you back to the Etc. Menu. Turn Your ignition Switch off and your done with the Initializing Process.

Hint* To Calibrate Your Throttle Correctly. Go to The Monitor Menu. Select Thr hold the Gas Pedal down At 100% For 15 Seconds, Let off For 15 Seconds. turn The ignition Switch off. And you have sucessfully Calibrated the Throttle for the safc

It didn't work for the 06' i was Working on But, IHope this helps out some other people.
hello
i am having 350z 2004 z33 manual
american spec

i wanted to fix apexi neo afc.

i have splice the wires and have done the job for all the connectors which is required

but the RPM, which pin 62 is , on the apexi its not functioning properly.

could you tell me why is that soo.

yes i have one more problem, is this is not an issue for it

the oxygen sensor down the exhaust pipe, there are two of them, where one is functioning and connected and the other one is not connected.

do you think this could be a problem, or my cruise control is not working sometimes, because the clutch level is not at its best position.

i just want to know, after i connect the rpm to the pin, how to tune on the 1 cylinder and why is the reading not proper of the rpm.

i searched many forums but this ecu doesnot show any where the RPM pin
and its not functioning properly on apexi neo...the reading i mean
king is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome