03 starting problem? - Nissan 350Z Forum, Nissan 370Z Tech Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
#1 (permalink) Old 07-30-2006, 07:16 PM
Base Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: 95677
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hey. So Im new to this forum and this is my first post. I have a red performance trimline 350z. I have had it for roughly three months and bought it as a certified used car from Future Nissan.

Here's why Im posting: A few weeks back I went to start my car and it didnt start. The dash and every other electronic worked, but the car just wouldnt start. Only after waiting a little with the key in the ignition on ON did the car start. It doesnt do it all that often but today it did it twice. And it irritated me. I searched around the Internet and found a little help but not much. It discusses a similar starting issue in section 5-7 of the Owners Manual about the chip in our keys getting screwed up. This seems like the most liekely scenario and I will try Nissans procedure later but I wanted to know how common this problem is and especially if anyone here has the same prob.

thankyou
Low_Key350 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 07-30-2006, 07:42 PM
Base Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Delaware
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Ive read about this on my350z.com....Take her to nissan and have them take a look at it

2004 Nissan 350z RL Performance \ Injen CAI \ Injen Super SES Exhaust \ Helix Test Pipe \ 20% tint \ S2k Antenna...
Ayankees2772 is offline  
#3 (permalink) Old 09-30-2006, 04:21 AM
Enthusiast Member
 
zi0matrlx's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Cupertino, CA
Posts: 282
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to zi0matrlx Send a message via MSN to zi0matrlx
I've never had this problem my self, but I'm guessing something messed up with the transponder in the key. (Is that the right term?) Do you work around a lot of electronic interference perhaps? Microwaves? Magnetic waves? MRI's? X-Rays? Maybe those might mess around with it. How about Metal Detectors? Shoplifting Walkthroughs? Lemme know what it is if you do find out-- I'm worried for my 2k3 as well.

Nissan Z's - "The only car you need to get from point A to point Z."
zi0matrlx is offline  
#4 (permalink) Old 10-05-2006, 04:18 AM
Base Member
 
sawasan's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Palm Desert, CA
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Hey. So Im new to this forum and this is my first post. I have a red performance trimline 350z. I have had it for roughly three months and bought it as a certified used car from Future Nissan.

Here's why Im posting: A few weeks back I went to start my car and it didnt start. The dash and every other electronic worked, but the car just wouldnt start. Only after waiting a little with the key in the ignition on ON did the car start. It doesnt do it all that often but today it did it twice. And it irritated me. I searched around the Internet and found a little help but not much. It discusses a similar starting issue in section 5-7 of the Owners Manual about the chip in our keys getting screwed up. This seems like the most liekely scenario and I will try Nissans procedure later but I wanted to know how common this problem is and especially if anyone here has the same prob.

thankyou
In the last month or so I've had the same problem with my '03 Touring. The engine turns over but won't start, like it's flooded. Like yours if I wait 30-60 seconds it then starts. However, it hasn't happened in the last week. It was happening once or twice a week. Don't know what it is, but unless it gets worst, I'm not going to worry about it.

R.I.P. '03 Redline Touring 6 spd pre-order w/ Nismo exhaust, PWT Popcharger, 18" TSW HB Mondellos w/Goodyear F1-DS-G3 tires, Texas Dar Spoiler, Tein "S" Tech springs, Varis CF "B" covers, CF cooling plate, grounding wires, tint, and custom chrome door trim grill
NOW '07 Redline Touring 6 spd w/Nismo exhaust, 19x8/9.5 TSW Cadwells w/Falken 452's, CF lip cover, tint, Stillen type 1 wing and rear diffuser, Veilside side wings
& '07 Murano SL AWD w/Gibson exhaust, JWT popcharger, '07 350Z wheels
sawasan is offline  
#5 (permalink) Old 10-05-2006, 08:38 AM
Base Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Miami, FL
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via MSN to nismochic
Quote:
Hey. So Im new to this forum and this is my first post. I have a red performance trimline 350z. I have had it for roughly three months and bought it as a certified used car from Future Nissan.

Here's why Im posting: A few weeks back I went to start my car and it didnt start. The dash and every other electronic worked, but the car just wouldnt start. Only after waiting a little with the key in the ignition on ON did the car start. It doesnt do it all that often but today it did it twice. And it irritated me. I searched around the Internet and found a little help but not much. It discusses a similar starting issue in section 5-7 of the Owners Manual about the chip in our keys getting screwed up. This seems like the most liekely scenario and I will try Nissans procedure later but I wanted to know how common this problem is and especially if anyone here has the same prob.

thankyou

Ok let me give you the abbreviated version of my scenario... hope you car is still under warranty . The dealer ended up changing my entire NATZ system which is basically your eletrical starting system. Apparently I got an extra key defined as a salesman key that got deprogrammed and was not holding any codes so when i rotated keys ( so happened i got 3) they all got messed up includig the module in the car that stores codes for the keys to work. TAKE IT BACK TO THE DEALER AND HAVE THEM CHECK ALL THE KEYS AND YOUR CAR MODULE. That was a nightmare for me I almost sold my car becasue it took them months to figure out what went wrong . It got to the point where the car would not start - I got stranded on the road at a gas station and had to be towed in...good luck

nismochic is offline  
#6 (permalink) Old 10-05-2006, 10:43 PM
Enthusiast Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Raleigh NC
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to POWERofZ
this happend to me about a week ago... and finally got it to start.. hasnt happen since...
POWERofZ is offline  
#7 (permalink) Old 10-12-2006, 06:47 PM
Grand Touring Member
 
PerfZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Columbus OH
Posts: 5,862
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Do you keep anything else on the key ring besides the remote fob?

Hotchkis Z1 Motorsports JWT Hawk SSR Crawford
ZeeToyz Valentine Sumitomo Royal Purple Zaino



I like my 350 but I love my 300ZX TT more.
PerfZ is offline  
#8 (permalink) Old 10-19-2006, 11:05 PM
Performance Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 407
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
did the car at least turn? that happend 2 me twice as well(mine turned), it also felt like it was being dumped with 2 much fuel, maybe now fuel pump problems are being revealed in Z's, it hasent happend for like 2 months and it happend on 2 seperate days

Visit our website for your aftermarket car parts
www.jbperformance.net
Silver350z05 is offline  
#9 (permalink) Old 10-20-2006, 04:03 PM
Touring Member
 
ANXIOUZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Orange County, CA
Posts: 655
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via MSN to ANXIOUZ Send a message via Yahoo to ANXIOUZ
When I had issues starting the car it was my battery. My 03 battery only lasted like 12k miles and the wiring was a bit loose. After replacing the battery I've been fine although I just noticed my wiring is started to losen up again.

03 SB Track 6MT
...Borla TD Exhaust / JWT Popcharger / Hotchkis Springs & Sways / Titek CF Air Duct / 18" Enkei GTV G'Spec / Hawk HPS / Alpine...
ANXIOUZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome